change biru-default  change blue muda  change oren  change black

perubatan am

Pengenalan
Jabatan Perubatan Am Hospital serdang diwujudkan bagi memenuhi keperluan perkhidmatan kesihatan umum penduduk merangkumi Daerah Sepang, Petaling dan Hulu Langat yang dianggarkan berjumlah 1.5 juta. Pada masa ini, ianya menjadi rujukan kepada kira-kira 15% daripada penduduk Selangor. Hospital Serdang juga menyediakan kemudahan pengajaran klinikal bagi Universiti Putra Malaysia (UPM). Selaras dengan ini, dua peranan utama Jabatan ialah untuk menjadi sebuah pusat kecemerlangan dalam pengurusan klinikal dan menggalakkkan penyelidikan perubatan saintifik yang aktif serta menyediakan sistem pengurusan yang berkualiti dalam bidang perubatan am.

Misi
Kami komited untuk menjadi responsif kepada keperluan perkhidmatan kesihatan masyarakat yang berbakti, melalui kecemerlangan dalam semua usaha kami tertumpu pada menyediakan cekap, bermutu tinggi, serta menyediakan perkhidmatan klinikal yang komprehensif dan menyeluruh dalam bidang perubatan am.
Kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan taraf penjagaan pesakit dengan bekerjasma sebagai satu pasukan, berhubung baik dengan pesakit, keluarga mereka serta masyarakat umum.
Kami berdedikasi untuk meningkatkan kualiti hidup pesakit-pesakit kami melalui pelan penjagaan peribadi dengan mengambil berat terhadap perbezaan budaya, bangsa dan agama dalam suasana kasih sayang, persefahaman dan kemesraan.
Kami berusaha menyediakan penyelidikan klinikal yang berkualiti cemerlang berkaitan punca dan penawar penyakit dalam pelbagai bidang perubatan. Kami menyumbang kepada cara hidup yang lebih sihat.

Visi
Kami berhasrat menjadi antara pusat perkhidmatan yang anda inginkan untuk perubatan dalam negara.

Jumlah paparan: 4555

 

Hakcipta © 2014 Hospital Serdang. Hak Cipta Terpelihara.
Penafian : Hospital Serdang tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan informasi yang diperolehi daripada portal ini dan penggunaan Google Translate untuk Bahasa Inggeris dan bahasa asing adalah tidak tepat.

 

Hospital Serdang, Jalan Puchong, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Tel : | Faks : +603-8947 5050 | Peta : klik di sini
Emel : hsdg@moh.gov.my

 

Kemaskini Terkini : 23-02-2015 10:00
Paparan Terbaik : Firefox 7+ atau Internet Explorer 9+ atau Safari 5+ atau Chrome dengan resolusi minimum 1280 X 1024.

Laman web ini adalah Mobil Responsif